Pozovite nas: +382 69 444 334 +382 67 24 88 99 viberwhatsapp

uslovi korišćenja

Uslovi

 

OPŠTE ODREDBE

1. Opšte odredbe:

 

1.1. Ovi uslovi važe za sve sadržaje ovog sistema rezervacija. Molimo pročitajte ove uslove prije korištenja ovg veb sajta. Upotreba ovog veb sajta ukazuje na vašu saglasnost sa ovim uslovima.

 

1.2. "Terra-car" d.o.o. takođe može izmijeniti ove uslove u bilo koje vrijeme, a takva modifikacija stupa na snagu odmah nakon objavljivanja izmijenjenih uslova i odredaba na ovoj veb lokaciji. Shodno tome, vaš stalan pristup ili korišćenje ove veb lokacije smatraće se vašim prihvatanjem modifikovanih uslova.

 

1.3. Kada vršite rezervaciju putem ovog sistema rezervisnaja, vezani ste za i smatraju se da ste prihvatili uslove i odredbe odgovarajućeg provajdera Terrae car d.o.o.

 

ZAŠTITA PODATAKA

2. Zaštita podataka

 

2.1. Kompanija Terrae car d.o.o. prepoznaje i cijeni važnost odgovornog korišćenja ličnih podataka prikupljenih na ovom veb sajtu. Dakle, Terrae car d.o.o. je pažljiv sa ličnim podacima, preduzimajući korake kako bi ih držali i osigurali da se koriste samo u naše legitimne poslovne svrhe.

 

REZERVACIJA

3. Rezervacija

 

3.1. Nakon što rezervacija bude izvršena na ovom sistemu rezervisanja, i kada vaša rezervacija bude potvrđena, Terrae će vam poslati e-mail sa vaučerom (potvrđene rezervacije) u roku od 24h-72h, tako da ćete imati sve potrebne informacije prije vašeg dolaska. Imajte u vidu da pod određenim okolnostima, tj. zauzetim lokacijama, može trajati do 3 dana. Poseban prioritet će dobiti zahtijevi za rezervaciju za neposrednu budućnost (5 dana ili manje od trenutka rezervacije).

 

3.2. Terrae car d.o.o. koristi vašu e-mail adresu samo za slanje vaučera. Mi koristimo vaš broj telefona samo da vas kontaktiramo ako imate bilo kakvih pitanja sa vašom rezervacijom.

 

3.3. Terrae car d.o.o. preporučuje da temeljno provjerite detalje rezervacije, npr. zemlju, lokaciju i period izdavanja.

 

3.4. Ako želite da izvršite bilo kakve izmjene u rezervaciji, kontaktirajte Terrae-car d.o.o. putem e-maila jasno obavještavajući Terrae-car d.o.o. O preciznim detaljima izmjene. Terrae car d.o.o. ne garantuje da se neophodne izmjene mogu izvršiti. Promjene se ne mogu obrađivati nakon preuzimanja vozila od vaše strane.

 

3.5. Kao uslov vašeg korištenja ovog sistema rezervacija, obavezujete se da nećete koristiti ovaj sistem rezervacija za bilo koju svrhu koja je nezakonita ili zabranjena ili suprotna uslovima.

 

3.6. Konkretno, pristupanjem ovom sistemu rezervacija, slažete se:

3.6.1. Da nećete koristiti rezervacijski sistem da napravite spekulativne ili lažne rezervacije;

3.6.2. Da nećete koristiti sistem rezervacija za istraživanje pružaoca usluga iznajmljivanja vozila ili njegove cijene;

3.6.3. Da nećete koristiti ime Terrae-car d.o.o. u komercijalne svrhe bez prethodnog pismenog odobrenja od Terrae-Car d.o.o.

 

3.7. Otkazivanje rezervacije: Svaka rezervacija mora biti otkazana 72 sata prije datuma preuzimanja vozila. Ako je rezervacija otkazana manje od 72 sata prije datuma preuzimanja vozila, iznos pretplate se ne vraća. Ako se rezervacija napravi manje od 72 sata prije datuma preuzimanja vozila, suma predplate se ne vraća u slučaju otkazivanja.

 

PLAĆANJE

4. Plaćanje

 

4.1. Opšte odredbe. Model plaćanja za vašu rezervaciju zavisi od lokacije i vozila kojeg odaberete. Uvijek ste odgovorni za plaćanje dodatnih usluga / troškova koje ste tražili, i odgovorni ste za bilo koju drugu naplativu uslugu.

 

4.2. Opcije za plaćanje:

4.2.1. Plaćate 10% ili 15% cijene rezervacije u trenutku podnošenja rezervacije ili možete samo poslati e-mail i platiti rezervaciju u trenutku preuzimanja vozila.

4.3.1. "Terrae car" naplaćuje dogovoreni procenat pune cijene rezervacije sa vaše kreditne kartice prilikom podnošenja rezervacije;

 

4.4. Metode plaćanja. Morate koristiti kreditnu karticu ili gotovinu.

 

4.5. Prihvatamo kreditne kartice Mastercard i Visa

 

4.6. Prije-ovlašćenja - Vaša kreditna kartica mora biti odobrena do maksimalnog iznosa koji se može odbiti (depozit / franšiza) pre nego što možete iznajmiti vozilo. Ako kartica nema potreban iznos da bi se odobrila, od Vas će se zahtijeva da platite sumu (depozit / franšiza) u gotovini.

 

4.7. Vaučer koji je isporučio "Terrae car" je vaš dokaz o rezervaciji i/ili uplati. Ako se rezervacija otkaže, vaučer je nevažeći. Morate pokazati svoj vaučer po dolasku na šalter za iznajmljivanje vozila.

 

4.8. Sva plaćanja moraju biti izvršena u crnogorskoj lokalnoj valuti (u eurima).

 

CIJENA

5. Cijena

 

5.1. Opšte odredbe:

5.1.1. Terrae car d.o.o. ulaže sve napore kako bi osigurali da cijene koje se navode u vrijeme izvršenja rezervacije na ovom sistemu rezervacija budu tačne u svim materijalnim aspektima. Ipak Terrae-car d.o.o. zadržava pravo da izmeni cijenu koja je kotirana u vrijeme kada je rezervacija izvršena u slučaju greške. Terrae car d.o.o. Će nastojati da obavijesti klijenta što je prije moguće, u slučaju da je cijena koja je navedena u vrijeme rezerviranja netačna.

5.2.1. U slučaju promjene cijene koja se odvija u vrijeme rezervacije, kupac može odabrati da plati izmijenjenu cijenu ili, alternativno, kupac će imati pravo na povraćaj plaćenog iznosa.

 

5.2. U cijenu je uračunato:

5.2.1. Neograničena kilometraža

5.2.2. Svi porezi

5.2.3. Jedno dječije sjedište (izuzev za rezervacije taksija)

5.2.4. Dodatan vozač

5.2.5. Zimska oprema (ukoliko potrebna)

5.2.6. Dostava na aerodromu

5.2.7. PAI (Personal Accident Insurance)

5.2.8. THP (Theft Protection) i STHP (Super Theft Protection) na teritoriji Crne Gore

5.2.9. Popravka

5.2.10. TPL osiguranje. Cijena uključuje obavezno osiguranje od štete nastale trećoj strani.

5.2.10.1. Osiguranje CDW / KASKO ne pokriva štetu nastalu prilikom vožnje pod uticajem alkohola, droga ili drugih opojnih supstanci, prilikom vožnje bez važeće vozačke dozvole ili kada je policija oduzela vozačku dozvolu i kada je u vozilu više osoba nego što je registrovanih sjedišta.

 

5.3. U cijenu nisu uključeni:

5.3.1. Preko granično osiguranje

5.3.2. SCDW osiguranje

5.3.3. GPS navigacija

 

ZAHTIJEV ZA VOZAČE

6. Zahtijevi za vozače

 

6.1. Vozačka dozvola. Morate osigurati važeću vozačku dozvolu za zemlju u kojoj se vrši iznajmljivanje. Međunarodna vozačka dozvola nije obavezna.

 

6.2. Starost vozača. Vozači moraju imati između 18 i 75 godina.

 

PREUZIMANJE I OSTAVLJANJE

7. Preuzimanje i ostavljanje

 

7.1.Informacije o letu. Za preuzimanje na aerodroma, bitno je da Terrae-car d.o.o. dobije ispravan broj leta i vrijeme dolaska. To možete učiniti bilo online ili putem telefona. Ako ove informacije nisu dostupne u vrijeme rezervacije, molimo Vas da nas obavijestite najmanje 2 dana prije odlaska, putem e-maila ili telefona. Terrae car d.o.o. ne prihvata nikakvu odgovornost za neuspijelo iznajmljivanje zbog kašnjenja ili neadekvatnog snabdijevanja ovim informacijama. Neuspješnost dostavljanja ovih informacija takođe umanjuje odgovornost Terrae komapnije.

 

7.2. Identifikacija. Od vas će se tražiti da prilikom preuzimanja vašeg vozila predstavite važeću vozačku dozvolu iz zemlje porijekla, važeći pasoš i/ili važeću kreditnu karticu.

 

7.3. Ako napravite rezervaciju, ali ne preuzmete vozilo, nikakva sredstva koja ste platili neće biti nadoknađena. Molimo Vas da obratite pažnju da u slučaju odloženog preuzimanja vozila kontaktirate agenta za iznajmljivanje automobila. U slučaju otkazivanja ili odlaganja leta, Terrae-car d.o.o. neće biti odgovoran za plaćena sredstva.

 

7.4. Politika goriva. Sva vozila imaju pun rezervoar goriva po zakupu i moraju se vratiti sa istim nivoom giriva. Ako vratite dio rezervoara punim, biće vam naplaćen ostatak goriva na kraju po lokalnoj utvrđenoj cijeni.

 

OSTALE ODREDBE

8. Ostale odredbe

 

8.1. Kazne za nepropisno parkiranje i kršenje pravila saobraćaja. Vi ste odgovorni za troškove bilo kakvih kršenja propisa parkiranja i drugih kazni nastalih tokom vašeg perioda iznajmljivanja. Terrae car d.o.o. će vam naplatiti za bilo kakve prekršajne prijave priliko parkiranja ili prekršaje u saobraćaju. Takođe, na Vama je obaveza plaćanja administrativnih taksi.

 

8.2. Podršak u slučaju kvara - 24 sata pomoći na putu je uključena u cijene.

 

8.3. Žalbe - sve žalbe i/ili problemi moraju biti primljeni u pisanoj formi u roku od 7 dana od datuma kada ste ostavili vozilo. Terrae car d.o.o. ne može procesuirati žalbe van ovog perioda.