Pozovite nas: +382 69 444 334 +382 67 24 88 99 viberwhatsapp

Vino i vinske ture Blog

Posjetiti neku drzavu a ne probati njenu kuhinju I vino isto je kao I preci zedan preko vode. Obzirom da smo kuhinju vec predstavili pod poglavljem “Restorani” baziracemo se iskljucivo na ovom Bozanskom picu. Vino danas morate voljeti, a reci “ne pijem vino” je apsolutno neprihvatljivo. Zasto? Iz razloga sto blagotvorno djeluje na zdravlje I zato sto postoji toliko varijacija vina da je obuhvacen svaciji ukus I nemoguce je nemati svog favorita. Ako ne pijete vino sigurni smo da se niste dovoljno potrudili i upoznali sa njim, pa samim tim ni nasli svoje srodno vino. Za svaku osobu na svijetu postoji srodna dusa, tvrdimo da isto vazi I za vino. Zato smo uvjereni da cete, uz veceru tokom odmora, pronaci svoje idealno vino a mi cemo vam pazljivom selekcijom etiketa I detaljnim opisom pomoci u tome.

 

Proizvodnja vina u Crnoj Gori je zastupljena vjekovima unazad, I ta tradicija je jedna od najocuvanijih tradicija u Crnoj Gori. Gotovo svaka druga kuca u juznom I centralnom regionu Crne Gore proizvodi svoje domace vino, za kucne potrebe I za druzenje sa prijateljima. Mnogi restorani takodje u svojoj ponudi nude domace vino, koje naravno ne moze da se takmici svojom kompleksnocu sa ozbiljnim vinima, ali budite uvjereni da je to vino 100% organsko, nefiltrirano I najviseg moguceg kvaliteta koji se moze dobiti bez visoke tehnologije. U ponudi cete naci iskljucivo crvena domaca vina jer je proizvodnja bijelih vina nesto kompleksnija te se ona vezuju za vinarije. Kad popijete casu ili dvije nemojte se zacuditi kad vidite potpuno crne zube I usne vec ce vam to biti jasan znak da ste pili parvo domace vino.

 

Moderno vinarstvo sa primjenom najsavremenije tehnologije je sve vise zastupljeno I kao industrijska grana. I sama drzava subvencionise proizvodjace vina jer vidi koliki potencijal vino posjeduje, kao I potencijal Crnogorskog teroara. Klima I zemljiste su u idealnom skladu za uzgoj vinove loze, a to potvrdjuju I spisi koji pokazuju da su I stari rimljani na nasim prostorima uzgajali vinovu lozu.

Uz samu prezentaciju pojedinačnih etiketa predstavicemo vam i par vinarija koje vrijedi obici gdje se detaljnije mozete upoznati sa vinogradima, procesom proizvodnje, odlezavanjem i njegovanjem vina a na kraju i u degistaciji samih vina kao i lokalnih gastronomskih specijaliteta.

 

I would like to thank your company and staff for quality services provided. Thank you again, we'll return tou you soon and recomend to friends.
Elena
All perfect! The drivers arrived on time, were attentive and cautious. Thank you very much!
Mariia
It's not the first time that I use your services and I want to say thanks once again for the efficiency and accuracy. Everything was good and we are very glad!
Andrei
prev
next