Pozovite nas: +382 69 444 334 +382 67 24 88 99 viberwhatsapp

Terrae Blog

Plaza Drobni Pijesak

{lg_Posted} 16.03.2021., {lg_by}

Sve sto treba da znate o plazi Drobni Pijesak

Plaža Drobni Pijesak

Kažu da ono što je najskrivenije ima i najveću vrijednost, pa i mističnost. Ova plaža definitivno spada u najskrivenije u Crnoj Gori jer se nalazi u sredini ničega, iako je izuzetno blizu dva najprometnija turistička centra. Ono što je najznačajnije jeste savršeno čista voda (posjeduje plavu zastavicu) zahvaljujući upravo udaljenosti od obližnjih mjesta. Raznolikost pijeska je impozantna, od najsitnijeg i najfinijeg bijelog i žutog pijeska preko krupnijih kamenčića do ogromnih stijena, zavisno u kojoj zoni plaže se nalazite. Plaža je poznata i po tome da su se skupovi Paštrovnićkog plemena održavali upravo ovdje.

Lokacija:

Nalazi se nadomak Svetog Stefana, 12km od Budve i 7 km od Petrovca, izmedju ova dva grada. Dugačka je oko 250 metara. Locirana je u prirodnom okruženju, još ne uzurpiranom gradnjom i brojnim hotelima, okružena Maslinjacima, šumskim pojasom i stijenama koje zaklanjaju pogled na Budvu i okolna mjesta. Sve sto možete vidjeti jeste plavetnilo mora i plavetnilo neba. Na samoj plaži, u more se uliva potok sa izvorskom vodom gdje je voda uvijek hladnija nego na par metara dalje.

Sadržaj:

U sklopu plaže, na blagom uzvišenju među stijenama nalaze se restoran i plažni bar gdje možete potražiti rashlađenje sa prelijepim pogledom na cijelu plažu. Tu su i ležaljke i baldahini koji se mogu iznajmiti za 10€ do 15€ dok se parking naplacuje oko 5€ na dnevnom nivou. Naravno tu su i kabine za presvlačenje i tuševi. Kao i na svim plažama postoji prostor gdje niste obavezni koristiti ležaljke već uživati na svom peškiru.

Kako doći:

  • Brodom - do prije samo par godina na plažu Drobni Pijesak se moglo doći samo brodovima stoga je i ostala pravi biser neuzurpiran ljudskim nemarom. I danas mnogi Drobni pijesak posjećuju isklljučivo „sa mora“ jer je to definitivno najljepsi pa i najlaksi način. Brodovi koji saobraćaju do plaže kreću iz Budve i Petrovca i više navrata, a i povratak je organizovan u predvecernjim časovima. Sigurni smo da je malo toliko velikih iskustava i ljepota koje možete doživjeti u putu do plaže i to za svega 5€ - 10€ po osobi koliko košta ova vožnja brodom.

 

  • Taksijem - obzirom da je plaža je izuzetno nepristupačna sa kopnene strane svi preporučuju da ukoliko ste strašljiv vozač ili ako nemate dovoljno iskustva da uzmete taksi. To je ujedno i drugi najlakši način doći do plaže. Izuzetno strm teren i uzak put mogu postati prava noćna mora, pogotovo kad krenu gužve u julu i avgustu pa dodje i do samog zakrčenja puta. Vožnja od Budve do plaže Drobni Pijesak našim Terrae-taxi 19717 košta 10€ - 13€ u jednom pravcu zavisno od perioda godine. Ukoliko se vozite sa drugim taksi firmama obavezno prvo pitajte za okvirnu cijenu prevoza jer postoje nesavjesni vozači koju će ovu dionicu naplatiti i višestruko više. Još jedna prednost je što ne morate plaćati parking, a ukoliko je parking zauzet zbog velike posjećenosti auto biste morali ostaviti na magistrali a zatim ići pješke oko 500m što nije baš preporučljivo po ljetnjim vrućinama na tako zahtjevnom terenu.

 

  • Autom – bilo da te došli svojim autom ili iznajmili auto u našoj agenciji Terrae-car obratite veliku pozornost na bezbjednost. Do samog skretanja za plažu put je odličan, i riječ je o Jadranskoj magistrali Herceg novi – Ulcinj, međunarodne oznake E80. Na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak „Drobni pijesak plaža“ koji pokazuje skretanje za plažu. Odatle kreće zahtjevni dio, ali uz povećanu pozornost dolazak do plaže će proći bez problema. Ukoliko ima slobodnih mjesta na parkingu on se placa oko 5€ na dnevnom nivou.

 

  • Autobusom –Međugradska linija između Budve i Petrovca je cjelodnevno aktivna tokom ljetnjih mjeseci. Prevoynik je Mediteran Express a cijena po osobi je 2,5€. Po redu vožnje autobusi ne staju na ovoj lokaciji ali možete vozaču napomenuti i svaki će naravno izaći u susret. Najveći nedostatak je opet u tome što se mora ići pješke 500m u jednom pravcu po izuzetno zahtjevnom terenu a drugi je što autobusi idu najkraće na svakih 2 sata, a redosljed vožnje varira u zavisnosti od perioda godine.

 

Da bi uživali, moramo se potruditi, a mi smatramo da Drobni pijesak više nego zaslužuje trud. Savršena čistoća mora, netaknuta okolna priroda i plavetnilo, sadržaji, nepretrpanost (pa čak i u najposjećenijem periodu) i iskustvo koje ćete doživjeti su nešto što ovu plažu izdvaja od drugih.
I would like to thank your company and staff for quality services provided. Thank you again, we'll return tou you soon and recomend to friends.
Elena
All perfect! The drivers arrived on time, were attentive and cautious. Thank you very much!
Mariia
It's not the first time that I use your services and I want to say thanks once again for the efficiency and accuracy. Everything was good and we are very glad!
Andrei
prev
next