Pozovite nas: +382 69 444 334 +382 67 24 88 99 viberwhatsapp

Restorani Blog

Prema svim novijim istrazivanjima kuhinja predstavlja vitalnu komponentu turisticke ponude I u rangu je sa prirodnim pejzazima, smjestajem I klimom. I logicno je, jer kad vec uzivamo u odmoru zasto taj uzitak ne bi upotpunili I gastronomskim uzitkom. Kuhinja Crne Gore ima izuzetno dugu tradiciju koja se I dan danas odrzava, pa cak I sve vise vraca uprkos modernim trendovima. Turisti koji posjecuju Crnu Goru zasigurno ce prvo probati tradicionalne kulinarske specijalitete pa tek onda specijalitete internacijonalne kuhinje. Stoga ne propustite Njeguski sir i Njeguski prsut sa barskim maslinama I maslinovim uljem na domacem hljebu. Ukoliko ste na sjeveru Crne Gore ne zaboravite za dorucak da probate poparu/masanicu sa domacim kisjelim mlijekom, ili priganice sa medom. Za rucak pecenje ispod saca ako volite meso ili domacu pitu, cicvaru ili kacamak. Za veceru uzmite neki od slatkih specijaliteta kao sto je pita sa jabukama, strudla… Karakteristika tradicionalne crnogorske kuhinje je izuzetna jednostavnost. U davnim vremenima u Crnoj Gori je vladalo ogromno siromastvo pa se zivjelo samo od poljoprivrede I stocarstva, novca gotovo da uopste nije bilo. Stoga su ljudi pravili hranu iskljucivo od sastojaka koje imaju u svom gazdinstvu. Ti obroci jesu bili izuzetno siromasni ali I izuzetno ukusni i hranljivi da bi se mogao izdrzati tezak fizicki rad u polju I sa zivotinjama. U primorskim predjelima narod je zivio prevashodno od ribe, tj ono sto upecas u moru to je na trpezi. Naravno, bilo je razvijeno I stocarstvo I poljoprivreda. Tad turizam nije ni postojao. Danas su sva tradicionalna jela relativno skupa ukoliko se pogledaju sastojci, ali umjece napraviti ih je izuzetno cijenjeno. Zato toplo preporucujemo da probate I u autenticnim restoranima osjetite kako se vjekovima unazad zivjelo u Crnoj Gori.

 

Restorana stvarno ima u izobilju, ponuda u samim restoranima je raznolika, a kvalitet je svake godine sve bolji zbog sve rigoroznijih kontrola. Ono sto nasu ponudu izdvaja od onoga sto je jedan prosjecan turista navikao je cijena. Kao I kod sopinga, cijene u restoranima su u 90% slucajeva formirane u odnosu na standard gradjana Crne Gore, da bi I obican gradjanin cesto mogao da priusti rucak sebi I svojoj porodici. Ako uzmemo u obzir da je prosjecna mjesecna plata u Crnoj Gori oko 450 eura sigurni smo da cete biti impresionirani cijenama u restoranima. Zavisno od lokacije, Biftek kao jedno od najskupljih jela, kosta od 11 do 20 eura. U najekskluzivnijim restoranima cijena je oko 25-30 eura. Jos nesto na sta smo izuzetno ponosni su riblji specijaliteti. Riba je jednostavno u krvi ljudima na primoriju I riblji specijaliteti nauka koju drze u malom prstu. Kad se to spoji sa ribom izuzetnog kvaliteta iz voda Jadranskog mora vase nepce ce dozivjeti takve ukuse I vibracije koje do sada niste osjetili.

 

Nije svaki restoran specijalizovan za sve vrste hrane. Tako da cemo vam ovdje predstaviti najbolje u svojoj bransi, I navesti specijalitete koji najbolje pokazuju svoje kvalitete bas na tom mjestu. Obrok se moze spremiti na stotine nacina I varijacija, ali samo jedan je prravi. )

I would like to thank your company and staff for quality services provided. Thank you again, we'll return tou you soon and recomend to friends.
Elena
All perfect! The drivers arrived on time, were attentive and cautious. Thank you very much!
Mariia
It's not the first time that I use your services and I want to say thanks once again for the efficiency and accuracy. Everything was good and we are very glad!
Andrei
prev
next